2010. március 30., kedd

ma vonaton 'beszállítom' pécsre,és megteszem első utamat a kis drágámmal (ld. lentebb:) )
már csak abban reménykedem,hogy lesz,aki segít leemelni a vonatról őt O_O

2010. március 29., hétfő

az új járgányom!

Húsvétra biciklit kértem pécsi használatra (itthon már van egy) a környezetvédelem jegyében. Nem volt semmi kikötésem,csak hogy jól fogjon a fék + picit retro legyen. Hát mindkettő teljesült:)
A boltos srác először katalógusokból kezdett el mutogatni bringákat,ezeket egyrészt drágállottam,másrészt meg valahogy nem tetszettek. Mondtam neki,hogy nekem egy használt is bőven jó lenne. Erre megemlítette,hogy van hátul egy használt,de jó állapotban lévő bicikli,ami eddig senkinek nem kellett. Mondanom sem kell,szerelem volt első látásra:) Tudoomtudoom,hogy minden nagypapának,nagymamának ilyenje van kb,de nekem akkoris Ő kellett. Van még mit csinosítgatni rajta,de a célnak tökéletesen megfelel:)




2010. március 28., vasárnap

t a v a s z !

" Amélienek hirtelen az a különös érzése támadt,hogy teljes harmóniában van önmagával. Ebben a pillanatban minden tökéletes; a szelíd fények,az illatos levegő, a város nyugodt morajlása. Mélyet lélegzik és az élet oly egyszerűnek, oly áttekinthetőnek tűnik számára, s mint a szerelmi szenvedély, oly hirtelen járja át az emberiség megsegítése iránti vágy ... "

na,hasonló érzésem volt nekem is a napokban,amikor kijött az első jobb idő Pécsen,és sétáltam át az egyik zöld téren:)rögtön vettem is az egyik árustól egy csokor barkát (bár itthon is tudnék szedni,namindegy),és amikor a házunk előtt egy kislány megdicsérte,adtam neki belőle.azt az arcot látni kellett volna:)
egyébként legújabb szerzeményem ez a kis szatyor a panka_arts-tól. külön kértem,h a másik madárka 'kezében' is legyen lufi,ezt majd akkor fogom meglátni,ha a postaládámban lesz:)


2010. március 22., hétfő

pen, satöbbi...

A mi karunk is indul idén (is) a pen diákrektor-választásán. engem először vettek be a csapatba, de már most nagyon megtetszett a légkör. ugyan idomulnom kell még ehhez a -számomra-szokatlan őrültködéshez,de azt hiszem menni fog,van rá egy hónapom,hogy belejöjjek:) a mi témánk a man in black (pontosabban PEN in black),űrlények,öltönyös fickók kis 'fegyverekkel',meg ami kell:)
idén 2 'vámpírcsapatnak' is sikerült indulnia ( bár személy szerint nincs bajom a vámpíros filmekkel etc.,de fantáziátlannak tartom ezt már csoport-témának ).

Jogász-közgazdász napok:
idén elég gyatrára sikeredett (ez nem csak szubjektív vélemény), + a szaktársak érdeklődésének hiányáról pedig ne is beszéljünk,mert mindenki elképesztően passzív-holott a 3napban 2-3program valóban érdekesnek ígérkezik..
Holnap fellép a Carbonfools,talán ez emeli valamelyest a színvonalat.

Végül pedig Szti - vel zárom a bejegyzést,aki ma indította el blogját:) remélem örömödet fogod lelni benne:)

2010. március 21., vasárnap

'a vizsga'

Jelentem,túl vagyok a meghallgatáson:)
Szerintem egész jól sikerült ( de a többszörös túljelentkezés miatt,lehet,hogy ez is kevés lesz:( ).
Épphogy csak sikerült megtalálni a megadott címet,5 óra előtt 5perccel sikerült beesnem,ekkor már a kb 25fős csoport 98%-a ott volt,körben ültek és mindenki mosolygott,kedves volt. Felraktam a kis névtáblámat és beültem egy üres helyre.Aztán pontban 5kor elkezdődött a 'vizsga'. Először be kellett mutatkoznunk és egy kedvenc mesefiguránkat mondani - én a kis Vukot mondtam:) aztán csoportokra osztottak minket és mindegyikőnknek egy általunk teljesített rekordot leírni ( persze viccesen),majd a csoportnak előadni,mintha egy TV-tudósítás lenne. Személy szerint azt írtam,h a világon én néztem meg a legtöbbször az Amélie csodálatos életét.:):) Még volt egy-két csoportos feladat,de ezeken most átugranék. Amit tudni érdemes még,hogy a feladatok előkészítése,illetve végrehajtása közben folyamatosan figyeltek és jegyzeteltek a vizsgáztatók-ami bevallom,eleinte kicsit zavarba hozott. Ezután jöttek a személyes meghallgatások,megkérdezték,hogy mit várok a tábortól,milyen élményekkel fogok szerintem gazdagodni,illetve hogyan állok a témához,kitől hallottam,hogyan fogalmazódott meg bennem stb. Ez is kb 1 órát vett igénybe,vagy talán kevesebbet?Nem éreztem ott az időt annyira.
Úgy érzem,van esélyem,de 1hónap múlva kiderül,milyenek a megérzéseim...

2010. március 15., hétfő

mi a....?!

egyetlen sorozat volt eddig,amiért igazán rajongtam és ez a skins.
most pedig csalódnom kellett...:(
a kedvenc szereplőmet megölték (ez még nem 100%,viszont elég egyértelművé tették),de ez még hagyján,olyan pitiáner módon,hogy az már nevetséges (agyon verték egy baseball-ütővel /???/ ).
remélem a következő részre előrukkolnak valamivel,mert ha nem,én befejeztem.:(
(így visszaolvasva,lehet,hogy a rajongásom tűnhet nevetségesnek,de ezt a sorozatot pont azért szerettem,mert nem hétköznapi 'brazil szappanopera' volt,hanem volt tényleges mondanivalója a fiatalságról-még ha néhol durvábban is volt feltüntetve,mint valójában van...)


2010. március 12., péntek

Nyertem...

...az InstantFashion játékon.

A feladat az volt, hogy egy divattal kapcsolatos élményemet írjam meg,ami inspirált,vagy hatással volt rám.
Az írásomat elolvashatjátok a blog nevére kattintva.
A nyereményem pedig egy stílus- és vásárlási tanácsadással egybekötött nap. :)
(A Skinsért való rajongásom kifizetődött...:) )

2010. március 11., csütörtök

2010. március 6., szombat

'bout me

"Ha én felnőtt volnék,akkor örökké tornacipőben járnék,a leves után mindig meginnék 2 pohár vizet, hátrafelé mennék az utcán, minden kóbor macskát megsimogatnék az utcán, és valószínűleg nagyon éleseket füttyentenék, hogy mindenki megijedjen és odanézzen. Persze csak akkor, ha addig megtanulnék két ujjammal a számban füttyenteni..." /Janikovszky Éva/

2010. március 3., szerda

Sick

Egész télen makkegészséges voltam,és lám,mire kitavaszodik,engem is utolér a betegség.:/ Ez már-már törvényszerűség nálam:D
A leghasznosabbnak a kamillateás inhalálás bizonyult,azzal negyed órán át "tiszta" maradtam legalább...
Dejóis ilyenkor végigköhögni többször másfél órákat a suliban...

2010. március 2., kedd

Játék!!




Kinga játékot hirdetett blogja egyéves évfordulójának alkalmából! Hajrá!:) (bár én örültem volna egy tervezős játéknak megint:$:) )

2010. március 1., hétfő

BátorTábor

Múlt héten jelentkeztem BátorTáborba önkéntesnek.
Már régóta fontolgatom,de most érett meg komolyan bennem az elhatározás,+az egyik feltétele is a 20. betöltött év. Kölyök onkológiára jelentkeztem elsősorban,de ha másik turnusba kerülnék be, annak is nagyon örülnék!Ki kellett töltenem egy kérdőívet,önéletrajzot,meg magamról képet feltölteni,a többit pedig a középvezetőkre bíztam,akik kiválogatják az emberkéket ( hiszen többszörös túljelentkezés van, ami egyrészt nagyon jó! , másrészt viszont ezzel csökkennek az esélyeim ). Visszahívtak személyes meghallgatásra, Pestre kell felutazni,2 részből áll,az első fele egy elbeszélgetésből áll a középvezetőkkel (volt önkéntesek a táborban),a második pedig egy szituációs gyakorlat,amelyek a táborban történhetnek. Kiváncsi vagyok. Úgy érzem, helyt tudnék állni,viszont az előmeghallgatásokat nem bírom,stresszes leszek eléggé, az tuti.
Egyébként március 19-én lesz a nagy nap:)